Sistemi Skela: Ramovska Skela

Типови Скеле: Рамовска Скела

Tipovi Skele: Ramovska Skela

Važnost ramovskih skela: Vodič za sigurnu i efikasnu izgradnju

Kada je reč o građevinskim projektima, skele su suštinska komponenta koja obezbeđuje sigurnost i efikasnost radova koji se obavljaju. Među raznim vrstama skela, ramovske skele se izdvajaju kao popularan izbor zbog svoje svestranosti, izdržljivosti i lakoće upotrebe. U ovom  blogu ućićemo u svet ramovskih skela, istražujući njihove prednosti, tipove i primene.

Šta je ramovska skela?

Ramovska skela je vrsta skele koja se sastoji od niza međusobno povezanih ramova, obično napravljenih od čelika ili aluminijuma, dizajniranih da podrže radnike i materijale tokom projekata izgradnje, održavanja ili popravke. Ramovi su obično pravougaonog oblika i mogu se prilagoditi specifičnim potrebama projekta.

Prednosti ramovskih skela

Bezbednost: Ramovske skele pružaju čvrstu i sigurnu platformu na kojoj radnici mogu da stoje, smanjujući rizik od padova i povreda.
Svestranost: Ramovske skele se lako mogu prilagoditi različitim oblicima i veličinama, što ih čini pogodnim za širok spektar projekata.
Trajnost: Ramovske skele su dizajnirane da izdrže teške vremenske uslove i velika opterećenja, obezbeđujući dug životni vek i minimalno održavanje.
Efikasnost: Ramovske skele omogućavaju radnicima da brzo i lako pristupe visokim površinama, smanjujući potrebu za merdevinama ili drugom glomaznom opremom.

Vrste ramovskih skela

Standardna ramovska skela: Ovo je najčešći tip ramovske skele, sa standardnim pravougaonim okvirom sa podesivim visinama i širinama.
Podesiva ramovska skela: Ovaj tip skele okvira omogućava lako podešavanje visine i širine, što ga čini idealnim za projekte sa složenom geometrijom.
Ramovska skela po meri: Ova vrsta ramovskih skela je dizajnirana posebno za jedinstvene projekte, kao što su zakrivljene ili nepravilno oblikovane strukture.

Primene ramovske skele

Montaža: Ramovska skela se široko koristi u građevinskim projektima, uključujući visoke zgrade, mostove i razvoj infrastrukture.
Održavanje: Ramovske skele se često koriste za rutinske zadatke održavanja kao što su farbanje, čišćenje i popravke.
Specijalizovani radovi: ramovske skele se takođe koriste za specijalizovane poslove kao što su fasaderski radovi, čišćenje prozora, postavljanje solarnih panela i krovni radovi.

Ramovske skele su suštinska komponenta u građevinskoj industriji, nudeći neuporedivu sigurnost, svestranost, izdržljivost i efikasnost. Razumevanjem različitih tipova ramovskih skela i njihove primene, možete doneti informisane odluke kada izaberete pravu za svoj projekat. Ne zaboravite da uzmete u obzir faktore kao što su obim projekta, propisi, izbor materijala i opcije prilagođavanja.

Ramovska Brzomontožna Skela sa Duplim Ogradama ''Soko''
Naša ramovska brzomontažna skela sa dvostrukim ogradama ''Soko''  je skela koju karakteriše visok stepen prilagodljivosti, bezbednosti rada na njoj, stabilnosti, sistem skela koji je izuzetno zahvalan za rad jer štedi vreme, novac i prostor.

Brza i jednostavna montaža

Kako ima samo 3 glavna elementa koji se montiraju jedan u drugi, ramovska brzomontažna skela ''Soko'' se izuzetno brzo i jednostavno montira i demontira. 

Kompaktnost
Kada se skela ne koristi ona se pakuje u ramove, u jednoj paleti (soška, ram za pakovanje) mogu stati čak 23 ramova, što omogućuje lako skladištenje i transport skele.

Bez obzira da li ste izvođač radova, graditelj, ramovske skele su investicija vredna razmatranja za svaki projekat koji zahteva privremeni pristup ili potporne strukture.

Pozovite nas za besplatne konsultacije ili zakažite Vašu posetu i pogledajte skelu uživo.