Скеле за нафтну, гасну и хемијску индустрију

Скеле за нафтну, гасну и хемијску индустрију

Skele za naftnu, gasnu i hemijsku industriju

 
Skele za naftnu, gasnu i hemijsku industriju Skele su neophodne za izgradnju i održavanje naftnih, gasnih i hemijskih postrojenja. One obezbeđuju bezbedan pristup teško dostupnim oblastima kao što su naftne platforme na moru ili rektifikacioni stubovi u rafinerijama, gde se izvode radovi kao što su farbanje, izolacija ili instalaterski radovi. Skele se takođe koriste kao potporni elementi za cevi ili regale tokom montaže. Montaža i demontaža skela u takvim postrojenjima je često složena stvar. Ne samo da su bezbednosni zahtevi za skele u rafinerijama i drugim postrojenjima posebno visoki, već se moraju poštovati i strogi rasporedi za postavljanje i demontažu skela tokom održavanja, zatvaranja ili remonta.

Koje zahteve moraju ispunjavati skele u naftnim, gasnim i hemijskim postrojenjima?

Skela postavljena u rafineriji nafte, LNG tankerima ili na cevovodima mora da ispunjava individualne zahteve vlasnika odgovarajućeg postrojenja. Na primer, u većini slučajeva, samo očišćeni materijal skele se može uneti u odgovarajući objekat kako bi se izbegla kontaminacija prljavštinom. Naročito kada su u pitanju hemikalije i sirova nafta ili visoka toplota, mogu se koristiti samo vatrootporni materijali za skele kao što je čelik. Neki operateri takođe zahtevaju da se pad malih delova sa skele, na primer, spreči pomoću paluba za popunjavanje praznina.

S obzirom da su zastoji, obrti i zatvaranja postrojenja za naftu, gas ili hemijsku industriju tempirani prema strogom rasporedu kako bi zastoji bili što kraći, skele ne smeju da ometaju tekuće radne procese koliko god je to moguće.

Koje vrste skela se koriste u naftnoj, gasnoj i hemijskoj industriji?

Kao i u građevinskoj industriji, postoje i razna rešenja za skele koje možete izabrati za različite projekte u naftnoj, gasnoj i hemijskoj industriji. Dve najpopularnije opcije su modularne skele i viseće skele.

1. Modularne skele u naftnoj, gasnoj i hemijskoj industriji

Da biste obavljali različite radove na cevima, kotlovima ili pećima, potrebne su vam skele koje su ne samo bezbedne već i raznovrsne u upotrebi. Modularne skele su posebno pogodne za ovu namenu, jer se mogu fleksibilno prilagoditi različitim oblicima. Naročito u industrijskim postrojenjima, prostori pod uglom moraju biti postavljeni na skele, a mašine i druge oblasti moraju biti premoštene kako bi se izbeglo ometanje tekućih radnih procesa. Modularne skele odlikuju se svojom izdržljivošću i većom nosivošću, što im omogućava da se koriste ne samo kao radne platforme, već i, na primer, za podupiranje cevi u industrijskim postrojenjima.

2. Viseće skele u naftnoj, gasnoj i hemijskoj industriji Naročito kada je transport materijala za skele u objekat otežan ili se skela ne može izgraditi iz temelja, viseće skele se isplate. Oni omogućavaju brz pristup povišenim uređajima kao što su rashladni tornjevi, posude pod pritiskom i cevovodi bez potrebe za sklapanjem složenih struktura sa zemlje.

Soko Skele DOO vas podržava sa visokokvalitetnim sistemima skela i uslugama skela za rafinerije, rezervoare, tornjeve za destilaciju i druge objekte u naftnoj, gasnoj i hemijskoj industriji. Za više informacija i konsultacije kontaktirajte naš tim već danas.