Купити или изнајмити скелу?

Купити или изнајмити скелу?

Kupiti ili iznajmiti skelu?

Kupiti ili iznajmite skelu - koja opcija je bolja za Vaš sledeći projekat?

Verovatno Vam je već popznato da Soko Skele DOO pruža zaokruženu uslugu u skelarstvu - najam, prodaja, projektovanje, transprot, montaža, demontaža skele i prodaja elemenata, delova i opreme za građevinsku skelu. Sa preko 30.000m2 skela na lageru i flotilom vozila uslugama pokrivamo celu teritoriju Srbije i regiona.

Naši klijenti se na incijalnom pozivu često pitaju da li da kupe ili iznajme skelu, međutim, ne postoji formula kojom bi izračunali da li je iznajmljivanje skela ili kupovina pravi izbor za vas. Ipak, već možete uspostaviti neke početne smernice koje vam mogu pomoći da donesete odluku.

Trajanje vašeg projekta

Kada odlučujete da li ćete iznajmiti ili kupiti skelu za Vaš projekat, dužina trajanja najma će vam pomoći da definišete procenjeno trajanje Vašeg projekta. Kao pravilo, ako se očekuje da će vaš projekat biti završen u roku od 12 nedelja ili manje, trebalo bi da uzmete u obzir iznajmljivanje skela. U tom slučaju, troškovi zakupa skele su često niži u odnosu na kupovinu ali ako očekujete da ćete redovno skelu i dodatnu opremu za skelu u tom slučaju više ima smisla kupiti svoju skelu.

Zahtevi vašeg projekta 

Razmislite o detaljima Vašeg gradilišta: Koje visine skela treba dostići? Da li objekat na kome ćete raditi ima ravan ili neobičan npr. zakrivljeni oblik? Kada radite na visinama do 6 metara i više, biće Vam potrebno mnogo materijala. U ovom slučaju, iznajmljivanje skela bi moglo biti pravo rešenje za vas, jer će vam možda trebati samo privremeni dodatak postojećim zalihama. Da biste izbegli da jednokratni potreban dodatni materijal leži neiskorišćen u vašem dvorištu nakon što je projekat završen, može biti korisno da ga jednostavno vratite dobavljaču za iznajmljivanje.

Isto važi i za rad na neobično oblikovanim objektima. Mnogo elemenata koji se koristi za takav projekat biće upotrebljen samo jednom. Iznajmljivanje skele će vam pružiti fleksibilnost da ne morate da skladištite materijal kada vam više nije potreban.

Upoznajte svoje sopstvene kapacitete zaliha

Možda ste upoznati sa situacijom u kojoj je vaše poslovanje posebno dobro u određeno doba godine. Vaše zalihe su savršeno adekvatne za ostatak godine, ali kada imate mnogo projekata gde Vam je potrebna skela, biće vam potrebni dodatni elementi skele. Može se desiti da ćete imati dovoljno gazišta, ali će nedostajati ramova i prilaznih merdevina jer su još uvek u upotrebi na drugom gradilištu. Da biste pokrili pikove sezone, ponekad je bolje kupiti pojedine elemente nego iznajmiti čitavu skelu.

Uzmite u obzir zahteve vašeg dobavljača skele

Bilo da kupujete ili iznajmljujete skelu – mudro izaberite dobavljača skela. Uverite se da su kvalitet i bezbednost skela zagarantovani (npr. sertifikatima o proizvodu i proizvodnji koje je dobavljač dobio) i upoznajte se posebno sa uslovima iznajmljivanja:

Takođe je važno unapred saznati koliko su fleksibilni uslovi iznajmljivanja u slučaju da vaš projekat skele bude odložen ili produžen.

Prednosti kupovine skele

Uvek je velika prednost imati svoju skelu, kada je ne koristite možete je iznajmljivati i na taj način da ostvarujete prihod ali ćete svakako uštedeti na Vašim budućim projektima jer nećete morati da koristite usluge dobavljača.

Skela je dugotrajna investicija koja se brzo vraća.

Ako ste i dalje u nedoumici između iznajmljivanja ili kupovine skele odnosno elementa skele, postarajte se da razgovarate sa dobavljačem skela koji može da uradi i jedno i drugo kako bi pronašao najbolju opciju za vas. Slobodno nas pozovite ili nam pišite za besplatne konsultacije i naši stručnjaci  će vas rado posavetovati o najboljem rešenju za vašu individualnu situaciju.

+381 62 33 33 55
Info@sokoskele.rs